Laatste Nieuws

De laatste nieuwtjes op een rij!
Meer nieuws lezen over de Bergse Stadsreuzen? Kijk in ons archief.Bergse Stadsreuzen haalt 111 punten bij Geschiedenisquiz

13 april 2018

Vrijdag 13 april was 't weer de geschiedenisquiz van de Geschiedkundige kring van Bergen op Zoom. Voor de 14e keer werd de quiz gehouen en stond in het teken van 50 jaar Geschiedkundige kring. Ons team van de Bergse Stadsreuzen bestond dit jaar uit; Jan, Joost, Guido, Leon, Lenie aangestuurd door teamcaptain Burthy.

De quiz bestond uit 4 ronden en een aantal themaronden met afbeeldingen. Er waren veel vragen over Bergen op Zoom tond het jaar 1968. Er waren vragen die soms 1 van ons wel wist, maar er waren ook vragen die veel discussie gaven over wat het juiste antwoord nu zou moeten zijn.

Maar gezellig was het met een tafel vol meegebrachte versnaperingen. Ook het gerstenat smaakte zeer goed! Tijdens de tussenstamn stonden we 1e! Helaas vielen we terug naar de 4e plek die we tot de laatste ronden konden behouden. De laatste ronde bracht ons helaas op de 8e plek. Toch niet slecht met onze behaalde score van 111 punten!!

De winnaars dit jaar waren de Vereniging Binnenstad met 136 punten.

Trots waren wij zeker en volgend jaar willen we graag voor een 15e keer meedoen!

Klik voor een vergrotingBergen op Zoom is een reus ontvallen...

19 januari 2018

Verdrietig hebben wij kennis moeten nemen van het plotseling overlijden van onze REUZENVRIEND, erelid en nestor.

Jan van Giels

Bewust van het belang van tradities voor onze stad, heeft hij als initiatiefnemer van de Bergse Stadsreuzen een oude traditie in ere hersteld en de reuzenstoet weer terug in Bergen op Zoom gebracht. Wij zullen zijn initiatieven, humor, kennis en betrokkenheid missen, maar zijn gedachtegoed in stand houden.

Jan, het was een voorrecht jou te mogen kennen.

De Bergse Stadsreuzen wensen zijn kinderen, kleinkinderen en overige familie veel sterkte toe.

Bestuur en leden Vereniging Bergse Stadsreuzen

Klik voor een vergroting


Toon meer nieuws!

Media

Diverse downloads en informatie.


Reuzenkrant

Klik voor een vergroting

Klik hier voor een printbare versie


Kleurplaat

Klik voor een vergroting

Klik hier voor een printbare versie